НОВИНИ ДНЯ: Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастішевсі новини дня
Політика
Світ
21.05.2024 392

Байден назвав обурливою ідею МКС по видачі ордера на арешт Нетаньяху

Плани прокурора Міжнародного кримінального суду щодо видачі ордера на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху є обурливими і можуть поставити під загрозу угоду з припинення вогню в Секторі Газа.

_g_20_2022gettyimages_1244811648_9cdb030832ae9bc8cec4a43e38d471f9_650x410_21.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента США Джо Байдена і держсекретаря Ентоні Блінкена.

Реакція Байдена

Президент США назвав заяву прокурора МКС про видачу ордерів на арешт ізраїльських лідерів обурливою.

"І дозвольте мені внести ясність: що б не мав на увазі цей прокурор, між Ізраїлем і ХАМАСом немає жодного еквівалента - жодного", - написав президент США.

Він повідомив, що США завжди будуть разом з Ізраїлем проти загроз його безпеці.

Реакція Блінкена

Держсекретар повідомив, що США відкидають клопотання прокурора Міжнародного кримінального суду про видачу ордерів на арешт ізраїльських чиновників.

"Ми відкидаємо звинувачення в прирівнюванні Ізраїлю до ХАМАСу", - заявив Блінкен.

Він додав, що рішення МКС про арешт можуть поставити під загрозу зусилля з досягнення угоди про припинення вогню, угоду про захоплення заручників і збільшення гуманітарної допомоги в Секторі Газа.

Що передувало

Сьогодні стало відомо, що головний прокурор МКС Карім Хан заявив, що Міжнародний кримінальний суд домагається видачі ордерів на арешт лідера ХАМАС Ях'ї Сінвара і прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху.

Чиновники Ізраїлю назвали плани з видачі ордера на арешт прем'єр-міністра Нетаньяху обурливими.

Оценка материала:

5.00 / 2
Байден назвав обурливою ідею МКС по видачі ордера на арешт Нетаньяху 5.00 5 2
Політика / Світ
21.05.2024 392
Еще материалы раздела «Світ»