<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
22.05.2024 303

Гетманцев пояснив, хто отримає право на "економічне бронювання" від мобілізації

До клубу "білого бізнесу" потраплять підприємства, які відповідають трьом критеріям.

7cce2f9eb3b7e78181a314b580a027c3_22.05.24

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №11084 про так званий клуб "білого бізнесу", який стосується податкових перевірок. Зокрема підприємства, які відповідають критеріям клубу, можуть отримати право на бронювання співробітників. Пише ТСН. 

Деталі законопроєкту розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю OBOZ.U.

"Ставлення бізнесу до клубу, на жаль, у нас суб’єктивне та залежить від того, чи відповідає цей бізнес критеріям для того, аби стати частиною Клубу", - каже Гетьманцев.

За його словами, до нього потрапляють маленькі, середні та великі підприємства, які відповідають трьом критеріям:

  • мають податкове навантаження не менше, ніж у середньому по галузі;
  • мають зарплату не менше середньої по галузі в регіоні;
  • не мають податкових правопорушень (податкового боргу).

Водночас для тих, хто не є членами Клубу білого бізнесу, взагалі нічого не змінюється.

"Але тих, кого дратують умови для членів Клубу білого бізнесу, маю пропозицію: виконуйте умови та ставайте членом Клубу. Жодного маневру для податкової, кого визнавати членом Клубу, а кого ні, немає", - додав Гетьманцев.

Він пояснює, що не йдеться про те, що бізнес має сплатити абсолютну суму податку в бюджет і для когось це непосильна цифра.

"Ні, йдеться про співвідношення обороту та сплачених податків. Якщо у тебе податкове навантаження 5% від обороту, то неважливо, у тебе за рік оборот 1 млн грн чи 100 млн грн, це все одно буде навантаження в 5%. І якщо твоє податкове навантаження відповідає середньому в галузі, то цей критерій вже виконали", - додав він.

Право на бронювання працівників

Гетьманцев додав, що наразі розглядається можливість до другого читання включити для членів Клубу білого бізнесу право на бронювання співробітників.

"Це буде модель економічного бронювання", - сказав він.

Раніше стало відомо, що оборонний комітет Верховної Ради розглядає дві моделі економічного бронювання. Наразі з цього питання ведеться жвава дискусія.

Також Геьманцев розповів, що на проведення мобілізації 2024 року в бюджеті закладено орієнтовно 720 млрд грн видатків.

Оценка материала:

5.00 / 3
Гетманцев пояснив, хто отримає право на "економічне бронювання" від мобілізації 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
22.05.2024 303
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»