<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.05.2024 190

Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Україні

У деяких регіонах країни вже не вистачає вологи.

f88f0b50156f6de92b624aa0b64afc3e_22.05.24

Найближчим часом в Україні збережеться переважно суха та дуже тепла погода, що вже негативно позначається на низці культур. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха. Пише УНІАН. 

За її словами, саме через брак дощів почали непокоїтись аграрії.

"Наші агрометеорологи кажуть, що це не зовсім добре для низки культур - не вистачає вологи в ґрунті. Ситуація не критична, але у деяких регіонах не дуже хороша", - повідомила синоптик.

Також, за її даними, в Україні зберігається високий рівень пожежної небезпеки, який фіксують у багатьох областях.

За прогнозом, на більшості території нашої країни опадів найближчими днями не буде. Тільки циклон над Центральною Європою принесе у західні області локальні короткочасні дощі й окремі грози, а на Закарпатті та Прикарпатті дощів буде ще більше.

Також невеличкі опади до кінця робочого тижня очікуються у Чернігівській, Сумській та Харківській областях. Й тільки у п’ятницю, 24 травня, дощики дістануться півдня. Однак ці опади будуть нетривалими, короткочасними й локальними.

Загалом, за прогнозом Птухи, така погода очікується і на початку наступного тижня. Дощитиме тільки у західних та південних областях, а от більшість часу переважна частина країни буде без опадів.

Коли у Києві задощить - прогноз

За даними Укргідрометцентру, найближчими днями у столиці збережеться суха та тепла погода. повітря вдень прогріватиметься до +25°...+26°. Найближчі дощі у Києві очікуються у п'ятницю, 24 травня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Україні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.05.2024 190
Еще материалы раздела «Суспільство»