<
НОВИНИ ДНЯ: Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умовувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.05.2024 329

Укренерго пояснило, чому треба перенести енергоспоживання на день

Укренерго пояснило, чому українців просять переносити енергоспоживання на день – з 11:00 до 17:00

За інформацією компанії, російські терористи за останні півтора місяця розбили майже всі теплові й суттєво пошкодили гідроелектростанції.

"Певний час паводок допомагав нам тримати систему вночі. Зараз він закінчується, води стало менше, а сонця – більше. Наразі ситуація настільки складна, що навіть вночі Укренерго вимушене брати аварійну допомогу від країн-сусідів. А вдень, якщо він ясний і сонячний, активно працюють СЕС і ми можемо обходитись без відключень. Більш того, якщо день сонячний - то і на вечір доступної електроенергії буде більше, бо ГАЕС змогли накопичити воду і спрацюють її у вечірній пік споживання. І навпаки – якщо день буде похмурий, то відключення можливі протягом всієї доби", - пояснило Укренерго.

Через атаки Росії на цивільну енергетичну інфраструктуру Україна наразі не має стільки резервів, як раніше, тож дефіцит електроенергії зберігатиметься протягом місяців, зауважили в НЕК.

"Найближчим часом ми можемо запропонувати лише один сценарій - уважно стежити за прогнозом погоди й нашими повідомленнями. Ми робимо все можливе, щоб мінімізувати відключення. Вчора на сьогодні, за прогнозом, була щільна хмарність – і ми попередили про можливі відключення на весь сьогоднішній день. Але на ранок хмари розійшлися і ясна погода дозволила працювати СЕС на повну потужність. Тому день Україна прожила без відключень. Увечері вони знову будуть", - додали у компанії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Укренерго пояснило, чому треба перенести енергоспоживання на день 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.05.2024 329
Еще материалы раздела «Суспільство»