<
НОВИНИ ДНЯ: Друг чи ворог: чи "здасть" Трамп Україну і якою може бути його політика  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
22.05.2024 219

Українців закликали вчитися жити з відключеннями світла

Українцям на побутовому рівні слід готуватися до того, що відключення електроенергії можуть відбуватися і влітку, і взимку.

Про це в ефірі Суспільного заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

За його словами, українців очікує "непроста зима". На відновлення електростанцій, які атакувала Росія, потрібні місяці та роки. Посадовець закликав людей не очікувати "стрімкого збільшення генерації" в енергосистемі України та вчитися жити з вимкненнями світла.

"Ця зима може бути непростою, тому що природно взимку споживання зростає. І навіть з урахуванням тих планів з відновлення генерації, які на сьогодні існують, досить вірогідно, що повністю виключити вірогідність планових відключень не вдасться", – розповів Кудрицький.

Він пояснив, що про блекаути не йдеться – будуть планові відключення, які Укренерго застосовує для того, щоб зберегти цілісність енергетичної системи.

Оценка материала:

5.00 / 3
Українців закликали вчитися жити з відключеннями світла 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
22.05.2024 219
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»