<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
22.05.2024 211

Українців закликали вчитися жити з відключеннями світла

Українцям на побутовому рівні слід готуватися до того, що відключення електроенергії можуть відбуватися і влітку, і взимку.

Про це в ефірі Суспільного заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

За його словами, українців очікує "непроста зима". На відновлення електростанцій, які атакувала Росія, потрібні місяці та роки. Посадовець закликав людей не очікувати "стрімкого збільшення генерації" в енергосистемі України та вчитися жити з вимкненнями світла.

"Ця зима може бути непростою, тому що природно взимку споживання зростає. І навіть з урахуванням тих планів з відновлення генерації, які на сьогодні існують, досить вірогідно, що повністю виключити вірогідність планових відключень не вдасться", – розповів Кудрицький.

Він пояснив, що про блекаути не йдеться – будуть планові відключення, які Укренерго застосовує для того, щоб зберегти цілісність енергетичної системи.

Оценка материала:

5.00 / 3
Українців закликали вчитися жити з відключеннями світла 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
22.05.2024 211
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»