<
НОВИНИ ДНЯ: Від багатовекторності Кучми до заявки на вступ: як Україна йде в НАТО  У Пентагоні відреагували на так звані "мирні" умови Путіна  Як приготувати запечені млинці під соусом бешамель: цікавий рецепт з Instagram  Не Росія розпочала війну в Україні: Путін зробив цинічну заяву  Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Штурм Києва на початку війни: Путін ошелешив брехнею про плани Кремля  Рецепт паштету з курячого філевсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
23.05.2024 236

Морські дрони СБУ Sea Baby оснастили системами "Град"

Морські дрони Служби безпеки України Sea Baby були оснащені РСЗВ "Град". Їх вже успішно застосували проти окупантів.

10_01a53fefa516c9ee0eaa165dccf0431b_650x410_23.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела.

На дрони Sea Baby українці збирали кошти через платформу UNITED24. Відтепер вони оснащені системами "Град" і вже активно працюють проти росіян.

Як підтверджують джерела РБК-Україна, позаминулої ночі СБУ спільно з ВМС відпрацювали Sea Baby з моря по позиціях росіян на Кінбурнській косі.

"Наш Sea Baby - це не просто дрон, а багатофункціональна платформа, яка постійно вдосконалюється. І сьогодні ми можемо підтвердити, що вони оснащені реактивною системою залпового вогню, і це технологічне рішення вже показує потужні результати. Тож ворога чекають нові сюрпризи. Працюємо, як завжди, ефективно", - зазначив співрозмовник в СБУ.

В СБУ також показали ексклюзивні кадри з випробувань Sea Baby раніше взимку та безпосередньо з виробництва дронів.

Українські морські дрони

Під час повномасштабної війни Україна значно розширила виробництво вітчизняних дронів. Зокрема, в Україні були вироблені морські дрони та був створений спеціальний флот. Раніше глава СБУ Василь Малюк розповідав, що виробництво таких дронів знаходиться під землею.

Завдяки цьому озброєнню Україна атакує Росію у Чорному морі, знищує її кораблі.

В Україні були вироблені не лише морські дрони Sea Baby, але й Magura V5, які активно застосовують бійці Головного управління розвідки Міноборони.

Оценка материала:

5.00 / 2
Морські дрони СБУ Sea Baby оснастили системами "Град" 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
23.05.2024 236
Еще материалы раздела «Ранкова кава»