<
НОВИНИ ДНЯ: Байден відповів, чи мають США "план перемоги" України над Росією  Що буде з цінами в Україні: прогноз фінансових аналітиків, банкірів та населення  "Опиняються у пастці": Веніславський про чоловіків, які повертаються до України, щоб стати на облік  Як приготувати рагу з ранніх овочів за рецептом Савви Лібкіна  У нашого Всесвіту є двійник, де час тече в зворотний бік — вчені  Від багатовекторності Кучми до заявки на вступ: як Україна йде в НАТО  У Пентагоні відреагували на так звані "мирні" умови Путінавсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2024 219

В кого не перевіряють військово-облікові документи під час перетину кордону: в ДПСУ назвали категорії чоловіків

Загалом змін до правил перетину кордону громадянами України, що затверджені постановою уряду №57 поки ще не внесено, але варто очікувати їх.

7e644ff8a441598b03c42b6a48106a71_24.05.24

Існує п'ять категорій чоловіків, в яких поки не перевіряють військово-облікові документи під час виїзду за кордон. Пише ТСН. 

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі "КИЇВ 24".

"На цей час ми не перевіряємо наявність військово-облікового документа в інших категоріях осіб, які правилами перетину кордону прописані окремими пунктами, відносно яких чітко зазначені умови перетину кордону", - пояснив Демченко.

В кого не перевірять військово-облікові документи під час перетину кордону

Він назвав категорії осіб, в яких не перевіряють наявність військово-облікового документа:

  1. особи з інвалідністю,
  2. особи, які супроводжують людей чи дітей з інвалідністю,
  3. чоловіки, які перевозять гуманітарну допомогу,
  4. водії, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів,
  5. працівники залізниці, авіаційної галузі та морської галузі.

Він нагадав, що змін до правил перетину кордону громадянами України, які було затверджено постановою уряду №57 поки ще не внесено.

"Але варто очікувати, що такі зміни через деякий час відбудуться і коли будуть, скажімо так, змінені, можливо, умови для більшої категорії осіб, то ми, звісно, про це повідомимо", - додав речник ДПСУ.

Нагадаємо, станом на 22 травня в Німеччині перебуває близько 200 тисяч чоловіків призовного віку - громадян України. Проте, німецька влада не буде їх депортувати, навіть якщо термін дії їхніх українських документів закінчиться.

Оценка материала:

5.00 / 2
В кого не перевіряють військово-облікові документи під час перетину кордону: в ДПСУ назвали категорії чоловіків 5.00 5 2
Політика / Україна
24.05.2024 219
Еще материалы раздела «Україна»