<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
24.05.2024 207

Французький депутат: нам треба, щоб Росія забралася з України, включаючи Крим

Франція вважає, що Європа повинна оцінити загрози, які становить режим Володимира Путіна. Потрібно, що Росія забралася з України, включаючи Крим.

1_b26f2f690be9124bba6f8fa699a71237_650x410_24.05.24

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів депутат Національної асамблеї Франції Жюльєн Байю.

Він наголосив, що Європі і Франції, зокрема, потрібно чітко встановити, які екзистенційні загрози може становити режим російського диктатора Володимира Путіна.

Крім того, на думку французького депутата, головна мета наразі - це підтримка України для перемоги у війні. Байю додав, що останніми місяцями у публічному просторі більше йшлося про підтримку України для того, щоб вона не програла, а це несе інший сенс.

"Нам потрібна глобальна перемога. Нам потрібна чиста перемога. Нам потрібно, щоб Путін залишився не при справі, а Росія - забралася з України, включаючи Крим, очевидно", - заявив Байю.

Допомога Франції для України

Варто зазначити, що Франція - одна з країн ЄС, яка підтримала Україну на початку повномасштабного вторгнення. Париж надав зброю, гуманітарну та фінансову допомогу, підтримав санкції проти Росії. Також у Франції навчаються українські військові.

Президент Франції Еммануель Макрон на початку повномасштабної війни намагався провести переговори з російським диктатором Володимиром Путіним. Проте результатів це не принесло.

На початку 2024 року Макрон зайняв більш жорстку позицію щодо Росії. Він заявив, що не виключає розміщення західних військ в Україні. Хоч це і викликало багато дискусій серед партнерів, деякі країни підтримали позицію французького президента.

Оценка материала:

5.00 / 2
Французький депутат: нам треба, щоб Росія забралася з України, включаючи Крим 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
24.05.2024 207
Еще колонки: Колонки / Блоги