<
НОВИНИ ДНЯ: Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  Ціни на оренду в Києві зростають. Скільки коштує зняти квартиру у столиці влітку  За угодою із США Україна отримає ескадрильї винищувачів: не тільки F-16 – Зеленський  Скількох українців потенційно можуть мобілізувати: в Раді назвали цифру  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  Повістка поштою: у Міноборони пояснили, за яких умов вважатиметься врученою  Вступ України до Євросоюзу: визначено важливу датувсі новини дня
Політика
Світ
23.05.2024 256

Чи повинні США дозволити Україні бити американською зброєю по Росії: жорстка відповідь Джонсона

Майк Джонсон вважає недоцільним контролювати дії української армії.

8affde044653272887e08d02e9bb2c36_24.05.24

Захід надає Україні зброю, але забороняє використовувати її для ударів по території Росії. Спікер Палати представників Конгресу США, республіканець Майк Джонсон вважає, що така позиція "не дуже хороша" для Сполучених Штатів. Пише ТСН. 

Таку думку американський політик висловив у кулуарах Конгресу у відповідь на запитання кореспондентки видання "Голос Америки".

"Я вважаю, що ми повинні дозволити Україні вести війну так, як вона вважає за потрібне. Українці повинні мати змогу дати відсіч", – заявив Майк Джонсон.

Він додав, що намагання уряду США контролювати воєнні рішення України "на мікрорівні" є неправильною політикою насамперед для Сполучених Штатів.

Нагадаємо, Вашингтон не заохочує Київ завдати удари по території РФ зброєю США. Радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі наголосив, що політика адміністрації президента Джо Байдена не змінилась у цьому питанні.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чи повинні США дозволити Україні бити американською зброєю по Росії: жорстка відповідь Джонсона 5.00 5 3
Політика / Світ
23.05.2024 256
Еще материалы раздела «Світ»