<
НОВИНИ ДНЯ: Путін намагається схилити Захід до поступок, що порушують суверенітет України, - ISW  Синоптики дали прогноз на 16 червня в Україні  Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градусвсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.05.2024 199

Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики

Обстріли Росією енергетики України призведуть до економічних втрат та зменшення надходжень до державного бюджету.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю "Громадському радіо".

"Звичайно, останні обстріли енергетики не додають оптимізму. Міністерство економіки і Національний банк вже переглянули прогнози ВВП. Вони вважають, що втрата десь буде до відсотка ВВП, уже в тому числі як наслідок цих обстрілів", - сказав він.

Марченко зазначив, що це певним чином також позначатиметься на показниках бюджетних надходжень.

"Перебої з електроенергією можуть вплинути і вплинуть на роботу бізнесу, і звичайно хотілось би мінімізувати цей вплив", - додав міністр.

Нагадаємо, російська армія в березні 2024 року відновили обстріли енергетичної інфраструктури України, через що зараз спостерігається дефіцит електроенергії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
23.05.2024 199
Еще материалы раздела «Економіка»