<
НОВИНИ ДНЯ: Вступ України до Євросоюзу: визначено важливу дату  У неділю Україну омиє дощами: прогноз погоди на 16 червня  Обмеження повноваженнь ТЦК: у Міноборони прокоментували ініціативу  Чи з’являться в "Резерв+" повістки на ВЛК: в Міноборони дали пояснення  Путін намагається схилити Захід до поступок, що порушують суверенітет України, - ISW  Синоптики дали прогноз на 16 червня в Україні  Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politicoвсі новини дня
Політика
Європа
23.05.2024 194

ЄС посилить санкції проти Білорусі, щоб обмежити імпорт до РФ елітних авто, - FT

Європейський союз готується посилити санкції проти Білорусі. Нові санкції будуть направлення на обмеження "лазівок", які Росія використовує для обходу обмежень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Євросоюз планує розширити санкції проти білоруського режиму Олександра Лукашенка, оскільки Росія використовує Білорусь для обходу санкцій. Москва за допомогою Мінська продовжує імпортувати елітні автомобілі та предмети розкоші.

Згідно з проєктом, з яким ознайомився Financial Times, нові обмеження, які обговорюють країни-члени ЄС, спрямовані на "мінімізацію ризику обходу".

Нові санкції заборонять експорт до та через Білорусь технологій і товарів, які можуть використовуватися у військових цілях, а також скрапленого природного газу. ЄС також припинить імпорт діамантів з Білорусі.

Як зазначає видання, якщо нові санкції будуть ухвалені, то головним їх напрямком буде обмеження потоку продажу елітних авто до Білорусі, які потім їдуть до Росії.

Щомісячний потік транспортних засобів і запчастин до Білорусі з країн ЄС зріс з 50 млн доларів в січні 2022 року до 268 млн доларів в січні 2024 року. Найбільше зростання експорту зафіксовано у найдорожчих категоріях автомобілів, тобто тих, що потрапили під санкції ЄС проти Росії.

Митники з країн ЄС вважають, що білоруські компанії стали ключовим компонентом російських контрабандних мереж. Як пише Financial Times, в Росію, попри санкції, досі завозять елітні авто Rolls-Royce та Maybach. При цьому вони потрапляють в РФ протягом кількох місяців після випуску з заводу.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЄС посилить санкції проти Білорусі, щоб обмежити імпорт до РФ елітних авто, - FT 5.00 5 2
Політика / Європа
23.05.2024 194
Еще материалы раздела «Європа»