<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  Ціни на оренду в Києві зростають. Скільки коштує зняти квартиру у столиці влітку  За угодою із США Україна отримає ескадрильї винищувачів: не тільки F-16 – Зеленський  Скількох українців потенційно можуть мобілізувати: в Раді назвали цифру  У неділю дощу не прогнозують лише на заході Українивсі новини дня
24.05.2024 186

Чорноморський флот Росії став флотилією після знищення крейсера "Москва", але є проблема — Плетенчук

Після втрати "Циклона" РФ ще має достатньо ракетоносіїв.

3cceec2cb85acaf87f56d01159e72bc0_24.05.24

Якщо говорити про технічний бік, то Чорноморський флот РФ можна було називати флотилією від моменту втрати крейсера "Москва", проте фактично, у складі флоту ще залишається багато одиниць, серед них є й носії крилатих ракет. Пише ТСН. 

Про це ефірі телемарафону розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, передає "Уніан".

"Якщо брати суто технічно, флотилією їх можна було називати з моменту втрати крейсера "Москва", як корабля першого рангу. Але це якщо брати аспекти суто технічні. Фактично, у складі флоту ще залишається багато одиниць, серед них є й носії крилатих ракет. Так, "Циклон" був останнім ракетоносієм у Криму серед інших. Але казати, що угрупування повністю відсутнє, або воно мале – ні. Поки ще рано", – зазначив Плетенчук.

Він додав, що у росіян є інша проблема – фактично неможливість застосовувати наявний у них корабельне-катерний склад через небезпеку виходів у Чорне море.

"Цей факт ми так само спостерігаємо", – додав він.

Нагадаємо, у липні 2023 року ракетний корвет ВМФ Росії "Циклон" увійшов до складу ЧФ Росії. Через 10 місяців Україна потопила цей корабель класу "Каракурт" у тимчасово захопленому Севастополі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чорноморський флот Росії став флотилією після знищення крейсера "Москва", але є проблема — Плетенчук 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
24.05.2024 186
Еще колонки: Колонки / Блоги