<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2024 414

Росіяни труять ЗСУ по всій лінії фронту забороненою зброєю: деталі від WSJ

Російські війська використовують газ по всій лінії фронту, намагаючись змусити українців покинути свої позиції.

d01080f1e146e024566ef3b678b1f6a7_24.05.24

Україна і США заявляють, що Росія застосовує заборонений токсичний газ у боях. Пише ТСН. 

Про це пише The Wall Street Journal.

За словами офіційних осіб у Києві та Вашингтоні, російські війська використовують газ по всій лінії фронту, намагаючись змусити українців покинути свої позиції.

У статті йдеться, що минулого місяця українські солдати зачаїлися в прифронтовому бліндажі й перебували в облозі російських безпілотників, які закидали їх гранатами.

Спочатку вони відчули полегшення, коли бомби приземлилися і не вибухнули. Однак потім повітря наповнилося сильним запахом хлору — вони випускали отруйний газ.

Нагадаємо, на початку травня США оголосили про введення санкцій проти російських компаній і державних органів, що беруть участь у створенні та постачанні використовуваної на фронті хімічної зброї, особливо виділивши хлорпікрин.

Цей хімічний агент, який іноді використовують у пестицидах, було поставлено на озброєння під час Першої світової війни, його заборонено до застосування в бою Конвенцією про заборону хімічної зброї, яку РФ також підписала.

Оценка материала:

5.00 / 3
Росіяни труять ЗСУ по всій лінії фронту забороненою зброєю: деталі від WSJ 5.00 5 3
Політика / Україна
24.05.2024 414
Еще материалы раздела «Україна»