<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі підуть? Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областяхвсі новини дня
Політика
Україна
25.05.2024 272

Є певні зрушення: Україна веде складні переговори про додаткові системи Patriot

Україна веде складні переговори щодо отримання додаткових систем ППО Patriot від країн НАТО.

8b59cae4a10fb4264521b3d3d468b33d_25.05.24

Україна веде переговори щодо отримання додаткових систем Patriot, але це нелегке завдання. Пише ТСН. 

Про це заявила представниця України при НАТО пані посол Наталія Галібаренко в інтерв'ю "Укрінформу".

Після засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони у квітні, коли до міністрів альянсу звернувся президент Володимир Зеленський, Німеччина оголосила про рішення поставити до України додатковий комплекс Patriot. Однак, за словами Галібаренко, аж ніяк не всі країни НАТО мають такі системи, необхідні для збиття російських балістичних ракет.

"Ті країни, які мають Patriot, окрім США, мають одиниці таких систем і вимушені зважати на свої можливості з точки зору власної національної безпеки, політичної ситуації у країні та подекуди майбутніх виборів", — пояснила пані посол.

За її словами попри складнощі в переговорах є певні зрушення. Деякі країни висловлюють потенційну готовність надати Україні системи Patriot, але ставлять запитання — чим їх замінити. Цей момент також необхідно брати до уваги під час обговорень.

"Не можу говорити про це у деталях, але деякі країни висловлюють потенційну готовність надати Україні системи Patriot. Вони, звичайно, ставлять питання, чим ці системи замінити, і цей момент ми також повинні брати до уваги", — зауважила Наталія Галібаренко.

Нагадаємо попри заклики Німеччини надати Україні більше систем ППО, насамперед батарей Patriot, інші країни неохоче жертвують своїми системами через високу вартість, побоювання послабити власну оборону та тривалий час очікування на заміну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Є певні зрушення: Україна веде складні переговори про додаткові системи Patriot 5.00 5 2
Політика / Україна
25.05.2024 272
Еще материалы раздела «Україна»