<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
Бізнес
Економіка
24.05.2024 207

В Україні планують підвищити ПДВ, акцизи, військовий збір – Гетманцев

Кабінет міністрів України має намір підвищити окремі податки з метою наповнення бюджету.

Про це заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

"Нам необхідно підвищити і видаткову і дохідну частину бюджету задля фінансування армії, яку ми фінансуємо за рахунок наших внутрішніх джерел. Ми не можемо запозичити ці кошти у партнерів", - написав він в Telegram.

За його словами, уряд зараз підраховує потреби, але вони дуже великі - не менше 300 млрд гривень до кінця року.

"Яким чином можна зібрати такі гроші? Знову почекаємо пропозиції від Кабміну. Але так, їх неможливо забезпечити, оминаючи основні податки. Тому зміни будуть стосуватися бюджетоутворюючих прямих і непрямих податків в т.ч. ПДВ, військовий збір та акцизів. Чи добре це для економіки? Ні. Погано. Війна це дуже погано. Але чи є інші варіанти на столі?" - заявив Гетманцев.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні планують підвищити ПДВ, акцизи, військовий збір – Гетманцев 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
24.05.2024 207
Еще материалы раздела «Економіка»