<
НОВИНИ ДНЯ: Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегії  Проїзд для учнів у громадському транспорті Києва: чи потрібно платити за квиток влітку  В Україні 17 червня - помірні дощі, місцями з грозами, вдень до +29°  Шольц: миру не можна досягнути без Росії, але саме вона продовжує війну  "Лялька Путіна". Дуда жорстко пройшовсь по Лукашенку на саміті миру  "Умови стали суворіші": адвокат розповів про нюанси в переогляді інвалідності на ВЛКвсі новини дня
Політика
Україна
26.05.2024 207

Генштаб ЗСУ екстремально скоротять: для чого це робиться

За рахунок вивільненого особового складу планується доукомплектувати органи управління оперативного та тактичного рівнів.

83a5cd2600a67f2557526b667f5c9e75_26.05.24

Генеральний штаб Збройних сил України провів функціональне обстеження і ухвалив рішення щодо оптимізації штатної чисельності. Його скоротять на 60%. Пише ТСН. 

Про це заявив начальник Головного управління оборонного планування Генштабу ЗСУ, бригадний генерал Євгеній Острянський.

За його словами, реформа Генштабу дозволить посилити ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ: “Структура, це перш за все баланс між необхідністю реагування на загрози і можливостями держави щодо утримання і, насамперед, розвитку Збройних сил”.

Острянський поінформував, що у лютому-березні цього року в Генеральному штабі проведено функціональне обстеження, за результатами якого ухвалено рішення щодо оптимізації штатної чисельності деяких структурних підрозділів та органів військового управління.

Він пояснив, що цей процес включає розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації уже існуючих. Зазначені заходи дозволять усунути дублювання функцій, а також зменшити штатну чисельність на 60%.

“За рахунок вивільненого особового складу планується доукомплектувати органи управління оперативного та тактичного рівнів, а також бойові військові частини. Це, в свою чергу, дасть змогу здійснювати ротації підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання в зоні бойових дій. Ми розуміємо, що в умовах війни в першу чергу повинні посилюватися ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ”, — підкреслив Острянський.

Нагадаємо, від початку доби найбільша активність противника спостерігається на Куп’янському та Покровському напрямках. Наші воїни жорстко відповідають на штурмові дії загарбників, знищують ворога, на окремих ділянках, зокрема на Придніпровському напрямку на лівобережжі Дніпра, покращують своє тактичне положення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Генштаб ЗСУ екстремально скоротять: для чого це робиться 5.00 5 2
Політика / Україна
26.05.2024 207
Еще материалы раздела «Україна»