<
НОВИНИ ДНЯ: Спека повертається разом із зливами: якою буде погода в Україні на тижні 17 — 23 червня  Шольц вказав на небезпечний сценарій розвитку війни в Україні  Захід повинен вдарити по найболісніших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путін  В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень  Оренда зростає в ціні: де в Україні найдорожче житло  Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станеться  У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбуласявсі новини дня
Політика
Україна
26.05.2024 194

Кому з жінок треба стати на військовий облік: пояснення ТЦК

Примусово жінок не можуть мобілізувати.

da77619c03447019f05818b7e2088ebc_26.05.24

Від 18 травня всі військовозобов'язані жінки віком 18-60 років повинні оновити свої облікові дані в ТЦК. Норма стосується добровільної мобілізації. Пише ТСН. 

Про це повідомили у Кременчуцькому районному ТЦК і СП.

"Жінки-військовозобов’язані — віком від 18 до 60 років — повинні звернутися до ТЦК та СП для отримання військово-облікових документів. Долучитися до лав ЗСУ жінки можуть лише за власним бажанням", — наголосили у повідомленні.

Зазначимо, що відповідно до закону "Про військовий обов'язок і військову службу", обов'язковому військовому обліку підлягають жінки, які закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти, здобули медичну або фармацевтичну спеціальність та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком.

Такі жінки можуть бути призвані на військову службу або залучені для виконання робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час у добровільному порядку. Передбачено, що під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде.

Як повідомлялося, жінок-медиків і фармацевтів більше не прийматимуть на роботу без "військового квитка". Уряд скасував відповідну норму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кому з жінок треба стати на військовий облік: пояснення ТЦК 5.00 5 2
Політика / Україна
26.05.2024 194
Еще материалы раздела «Україна»