<
НОВИНИ ДНЯ: Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегії  Проїзд для учнів у громадському транспорті Києва: чи потрібно платити за квиток влітку  В Україні 17 червня - помірні дощі, місцями з грозами, вдень до +29°  Шольц: миру не можна досягнути без Росії, але саме вона продовжує війну  "Лялька Путіна". Дуда жорстко пройшовсь по Лукашенку на саміті миру  "Умови стали суворіші": адвокат розповів про нюанси в переогляді інвалідності на ВЛКвсі новини дня
Політика
Європа
26.05.2024 207

Польський генерал зробив гучну заяву про F-16: від чого він застерігає ЗСУ

Томаш Древняк вважає, що українці вже наступили на граблі із танками Leopard.

b898654d7ecafb42dcfccfcda8b26fcf_26.05.24

Літаки F-16 не є “диво-зброєю”, але вони справді помітно переважають радянські Міг-29, тому для України це буде помітне посилення. Пише ТСН. 

Таку думку в інтерв’ю Rzeczpospolita висловив колишній інспектор польських ВПС, радник міністра оборони Польщі генерал Томаш Древняк.

“Сам літак має величезні можливості. Все залежить від того, якою методикою скористаються українці і чи випускатимуть по два чи чотири літаки, адже крапельний зліт літаків кардинально ситуацію на фронті не змінить”, — каже Древняк.

За його словами, “крапельне” застосування західних танків, таких як Leopard, не дало вражаючого ефекту на полі бою. З літаками може бути те саме. Разом з тим Древняк застерігає українців від прояву емоцій та застосування F-16 “занадто рано” після їх появи.

“Зараз, напевно, є ціла команда людей, які навчаються планувати місії та використовувати винищувачі. Українці, використовуючи пострадянські технології, змушені були використовувати пострадянську тактику або тактику, дуже схожу на ту, яку використовували росіяни. Тепер це зміниться”, — пояснює генерал.

Древняк зазначає, що F-16 — не просто винищувач, а багатоцільовий літак, який має потужні можливості для враження наземних цілей, зокрема зенітних систем. Старий МіГ-29 поступається американському “однолітку” за своїм функціоналом.

“Не те, щоб поява чотирьох літаків змінила б долю війни. Диво-зброї не буває і потрібно просто намагатися використовувати ці літаки якомога краще”, — підсумовує генерал.

Нагадаємо, перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 на військовій базі в Аризоні, що у США.

Оценка материала:

5.00 / 2
Польський генерал зробив гучну заяву про F-16: від чого він застерігає ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Європа
26.05.2024 207
Еще материалы раздела «Європа»