<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі підуть? Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областяхвсі новини дня
Політика
Європа
25.05.2024 260

Країни Балтійського регіону створять "стіну дронів" для захисту своїх кордонів

Польща, Фінляндія, Норвегія та Балтійські країни домовилися створити так звану "стіну безпілотників", яка захищатиме зовнішні кордони країн.

Про це повідомляє LTR з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

"Це абсолютно нова річ – "стіна з дронів" від Норвегії до Польщі, метою якої буде захист нашого кордону за допомогою дронів та інших технологій. Не лише за допомогою фізичної інфраструктури, систем спостереження, але і з використанням дронів та інших технологій, які б дозволили нам захищатися також від провокацій з боку недружніх країн та запобігати контрабанді", заявила Білотайте.

Вона додала, що Литва вже розробила плани щодо посилення захисту свого кордону за допомогою безпілотників. Державна прикордонна служба Литви нещодавно створила підрозділ БПЛА.

Також за словами Білотайте, "стіну з дронів" можна створити за рахунок коштів Євросоюзу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Країни Балтійського регіону створять "стіну дронів" для захисту своїх кордонів 5.00 5 2
Політика / Європа
25.05.2024 260
Еще материалы раздела «Європа»