<
НОВИНИ ДНЯ: Захід повинен вдарити по найболісніших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путін  В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень  Оренда зростає в ціні: де в Україні найдорожче житло  Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станеться  У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегіївсі новини дня
Політика
Європа
26.05.2024 260

Путін почав війну, і він не готовий до миру, - Макрон

Володимир Путін не готовий припинити війну проти України. Про це свідчить його небажання піти на перемир'я під час Олімпійських ігор.

Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю CNBC.

"Це він вирішив розпочати цю війну, і він не готовий до миру", - сказав Макрон.

Він нагадав про свою ініціативу оголосити перемир'я на час Олімпійських ігор у Парижі у липні-серпні.

"Для мене перемир'я не є метою. Стійкий мир - це кінцева мета. Але я думаю, що це дуже важливо. По-перше, це традиція, і дуже важливо використати це вікно протягом місяця", - сказав він.

Макрон стверджує, що під час Олімпійських ігор нібито припинялися війни.

"І я думаю, що це дуже хороша можливість, насамперед дипломатична, саме для того, щоб взаємодіяти з Китаєм та іншими країнами та сказати: "Добре, ви на стороні світу". Будьте з нами і допоможіть нам зробити це, а по-друге, максимально посилити тиск на тих, хто вирішив розпочати війну", - сказав він.

За його словами, це є важливим моментом прояснення. "Бо досі щотижня президент Путін заявляв, що готовий до миру". Однак у відповідь на пропозицію припинити воєнні дії Путін заявляє, що не готовий. "Таким чином, для всіх у світі стає ясно", - пояснив Макрон.

Нагадаємо, за даними опитування "Левада-Центру", у квітні 2024 року більшість жителів Росії (71%) підтримали б рішення Путіна, якби "цього тижня" він вирішив припинити війну з Україною. Однак, якби Путін вирішив припинити війну за умови повернення захоплених територій, то в цьому випадку його рішення підтримали б 30% підданих.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін почав війну, і він не готовий до миру, - Макрон 5.00 5 1
Політика / Європа
26.05.2024 260
Еще материалы раздела «Європа»