<
НОВИНИ ДНЯ: Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станеться  У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегії  Проїзд для учнів у громадському транспорті Києва: чи потрібно платити за квиток влітку  В Україні 17 червня - помірні дощі, місцями з грозами, вдень до +29°  Шольц: миру не можна досягнути без Росії, але саме вона продовжує війнувсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
26.05.2024 164

Зеленський: я просив Байдена та ЄС ввести санкції проти РФ до вторгнення, вони відмовили

Президент України Володимир Зеленський заявив, що просив США та ЄС ввести санкції проти Кремля та російського диктатора Володимира Путіна до повномасштабного вторгнення. Але вони відмовили.

__rbk_09ed3bc3fbb2d6d2668c62dc1d635cda_650x410_26.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Зеленського в інтерв'ю центральноазіатських ЗМІ.

"Я просив президента Байдена (президента США, - ред.) та Європейський союз запровадити санкції проти Кремля, Путіна, його оточення, енергетики [Росії] до моменту вторгнення, щоб він знав, що буде боляче. Щоб їх люди знали, що буде боляче економічно", - сказав глава держави.

За його слова Зеленського, прохання України не почали, а США та ЄС відмовилися запроваджувати санкції.

"Усі сказали, що ні: спочатку крок [мають зробити] росіяни, а потім ми зробимо відповідні кроки. І що зрештою? У результаті великі людські втрати, непоправні. І мені здається, що це катастрофа. Мені здається, ми сидимо з вами в руїні. Вбиті люди, долі, знущання", - заявив президент.

Санкції проти Росії

Нагадаємо, що Європейський союз запровадив вже 13 пакетів санкцій проти Росії. Зараз Брюссель працює над 14 пакетом. За даними ЗМІ, до санкційного списку увійдуть ще 21 російська компанія та 19 росіян.

Видання Financial Times повідомляє, що Євросоюз також посилить санкції проти Білорусі. Брюссель хоче закрити "лазівки" для Росії, щоб обмежити ввіз елітних авто та предметів розкоші.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський: я просив Байдена та ЄС ввести санкції проти РФ до вторгнення, вони відмовили 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
26.05.2024 164
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»