<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати справжній Львівський сирник: секрети розкриває фудблогерка  Спека повертається разом із зливами: якою буде погода в Україні на тижні 17 — 23 червня  Шольц вказав на небезпечний сценарій розвитку війни в Україні  Захід повинен вдарити по найболісніших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путін  В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень  Оренда зростає в ціні: де в Україні найдорожче житло  Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станетьсявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.05.2024 190

До України йдуть дощі: якою буде погода на наступному тижні

В Україні з наступного тижня очікується більше дощів, часом із грозами. Температура подекуди трішки впаде.

img_2032_id36973_1300x820_6_1200x675_26.05.24

Про це в коментарі Фактам ICTV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталя Птуха.

Погода у вихідні

На вихідних, 25-26 травня, та на початку наступного тижня температура по Україні трохи знизиться через те, що впливатиме поле підвищеного тиску. Буде мало хмарності в нічні години. А за таких умов тепло, яке протягом дня накопичувалося, вночі швидко розсіюється.

На початку наступного тижня над Кримом, Чорним та Азовським морями буде утворюватися поле зниженого тиску, відповідно матимемо більше хмарності й опадів. Найбільший вплив антициклону відчують південні та південно-східні області України.

Температура на півдні країни коливатиметься від +19 °C до +23 °C. У північних областях температура буде вищою, адже і хмарності вдень там буде менше.

До України йдуть дощі

За словами Наталі Птухи, хоч в Україну і прийдуть дощі, проте вони будуть локального характеру та не тривалі. Найбільше опадів очікуємо на півдні та на сході.

– Проте й на решті території України не буде такого стабільного антициклону, тож у денні години можуть проявлятися конвективні явища – тобто розвиток грозових хмар, скупчення хмар. Вони починають розростатися, досягають певної межі, і тоді ми маємо зливи і грози. Та через те, що це опади теплого періоду, вони мають локальний характер, – наголосила Наталя Птуха.

Пожежна небезпека в екосистемах зберігається

Щодня спеціалісти за певними параметрами на кожній метеостанції обраховують можливий рівень загрози виникнення пожеж в екосистемах, тому прослідкувати, де і який рівень – можна на сайті Укргідрометцентру, наголосила Наталя Птуха.

Наразі за розрахунками синоптиків, у багатьох областях спостерігається високий рівень пожежної небезпеки.

– Через те, що дощів наступного тижня буде трошечки більше, то на деяких метеостанціях показник пожежної небезпеки в екосистемах буде зменшуватися. Але чи буде достатньо тієї кількості опадів, щоб знизити цю пожежну небезпеку, поки складно сказати, – зауважила синоптикиня.

Погода на 26-27 травня

Прогнозується мінлива хмарність, без опадів.

Лише вдень 26 травня в південно-східній частині країни та впродовж доби 27 травня в південних областях місцями очікуються короткочасні дощі та грози.

Вітер східний, північно-східний, 5-10 м/с.

Температура вночі +9-14 °C; вдень +21-26 °C. 26 травня на південному сході, а 27 травня на півдні країни +17-22 °C.

Прогноз погоди на 28-29 травня

Укргідрометцентр прогнозує короткочасні дощі та грози. Лише на сході, а 28 травня і північному сході України опади не очікуються.

Температура вночі +11-17 °C, у західних областях +8-14 °C; вдень +22-28 °C, у західних та південних областях, 29 травня по всій Україні +19-25 °C.

Консультативний прогноз на 30 травня – 3 червня

Місцями прогнозуються короткочасні дощі з грозами.

Температура 30 травня вночі +11-17 °C, вдень +20-26 °C.

31 травня – 3 червня вночі +14-20 °C, вдень +24-30 °C.

3 червня в західних і в північних областях +21-27 °C.

Оценка материала:

5.00 / 2
До України йдуть дощі: якою буде погода на наступному тижні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.05.2024 190
Еще материалы раздела «Суспільство»