<
НОВИНИ ДНЯ: Навіть після повістки: є чотири поважні причини не з'явитися в ТЦК  Як приготувати справжній Львівський сирник: секрети розкриває фудблогерка  Спека повертається разом із зливами: якою буде погода в Україні на тижні 17 — 23 червня  Шольц вказав на небезпечний сценарій розвитку війни в Україні  Захід повинен вдарити по найболісніших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путін  В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень  Оренда зростає в ціні: де в Україні найдорожче житловсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
26.05.2024 194

Довбик повторив рекорд Андрія Шевченка за голами за сезон в топ-5 лігах Європи серед українців

Український форвард "Жирони" близький до того, щоб стати найкращим бомбардиром сезону Ла Ліги.

8fca89484d6ee45eec127e6329afde7b_26.05.24

Нападник "Жирони" Артем Довбик повторив рекорд легендарного Андрія Шевченка за забитими голами серед українських футболістів в одному сезоні в топ-5 лігах Європи. Пише ТСН. 

24 травня Довбик оформив хет-трик в матчі заключного туру Ла Ліги проти "Гранади" (7:0).

Завдяки цьому Артем збільшив кількість забитих голів у поточному розіграші чемпіонату Іспанії до 24.

За цим показником він повторив досягнення Андрія Шевченка за голами за сезон в топ-5 лігах Європи серед українців. Шевченко тричі забивав по 24 голи за "Мілан" у Серії А: в кампаніях 1999/00, 2000/01 та 2003/04.

Також Довбик побив рекорд Крістана Стуані за кількістю голів за "Жирону" в сезоні Ла Ліги. Уругвайському форварду вдалося забити 21 м'яч за каталонський клуб у чемпіонаті Іспанії в сезоні-2017/18.

Зазначимо, що Довбик продовжує претендувати на трофей Пічічі, який вручається найкращому бомбардиру сезону Ла Ліги. Хет-трик у ворота "Гранади" дозволив українцю знову очолити бомбардирські перегони, обійшовши форварда "Вільярреала" Александера Серлота, на рахунку якого 23 голи.

Згідно з регламентом, якщо два або більше футболістів завершать сезон з однаковою кількістю голів та одночасно стануть найкращими бомбардирами, то вони розділять нагороду – кожен з них отримає приз Пічічі.

Довбик цього сезону вже не зіграє, а ось Серлот ще може поліпшити свій гольовий доробок – 25 травня "Вільярреал" на виїзді зустрінеться з "Осасуною".

Теоретичні шанси стати найкращим бомбардиром сезону Примери також зберігають півзахисник мадридського "Реала" Джуд Беллінгем (19 голів) та нападник "Барселони" Роберт Левандовські (18 голів), однак їм потрібно забити в матчах заключного туру чемпіонату Іспанії п'ять та шість м'ячів відповідно, щоб наздогнати Довбика.

Нагадаємо, "Жирона" фінішувала на третьому місці в Ла Лізі, здобувши бронзові нагороди. Це перші в клубній історії медалі чемпіонату Іспанії. Наступного сезону команда Мічела дебютує в Лізі чемпіонів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Довбик повторив рекорд Андрія Шевченка за голами за сезон в топ-5 лігах Європи серед українців 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
26.05.2024 194
Еще материалы раздела «Спорт»