<
НОВИНИ ДНЯ: Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня   Навіть після повістки: є чотири поважні причини не з'явитися в ТЦК  Як приготувати справжній Львівський сирник: секрети розкриває фудблогерка  Спека повертається разом із зливами: якою буде погода в Україні на тижні 17 — 23 червня  Шольц вказав на небезпечний сценарій розвитку війни в Україні  Захід повинен вдарити по найболісніших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путін  В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
26.05.2024 529

В українському МЗС назвали причину готовності Путіна "заморозити війну"

Очільник МЗС упевнений, що тільки “принциповий і об'єднаний голос світової більшості” може змусити Путіна обрати мир, а не війну.

2123f8374cb4cb80c3b1ff3f34eb3ec6_26.05.24

Причиною повідомлень анонімних російських джерел про нібито готовність президента РФ Володимира Путіна "заморозити війну" на нинішній лінії зіткнення є бажання господаря Кремля зірвати Глобальний саміт миру у Швейцарії. Пише ТСН. 

Таку причину заяв, які цитувало агентство Reuters, назвав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму дописі в мережі Х (Twitter).

"Путін відчайдушно намагається зірвати саміт миру в Швейцарії. Він боїться його успіху. Його оточення посилає ці фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, незважаючи на те, що російські війська продовжують жорстоко атакувати Україну", - пояснив він.

Водночас очільник МЗС упевнений, що тільки “принциповий і об'єднаний голос світової більшості” може змусити Путіна обрати мир, а не війну.

“Це те, чого покликаний досягти Саміт миру. Ось чому він так його боїться. І саме тому так важливо, щоб на ньому були присутні якомога більше лідерів з усіх континентів і частин світу. Коли весь світ висловить підтримку відновлення повної сили Статуту ООН і міжнародного права, Росія буде змушена зробити вибір на користь миру", - підсумував Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін також зробив чергову лицемірну заяву про те, що Росія нібито ніколи не відмовлялася від переговорів щодо України.

Оценка материала:

5.00 / 3
В українському МЗС назвали причину готовності Путіна "заморозити війну" 5.00 5 3
Політика / Україна
26.05.2024 529
Еще материалы раздела «Україна»