<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт салату з пекінської капусти з курячим філе та сиром  Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудеться  Зеленський назвав два шляхи тиску на РФ для закінчення війни  Як приготувати оладки з цукіні та пармезаном без борошна: рецепт від Савви Лібкіна  Коли цього року Маковія в Україні: Медовий Спас будемо святкувати за новим календарем  Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня всі новини дня
Політика
Світ
26.05.2024 244

"Мирна ініціатива" Путіна: у BILD з'ясували, що за цим стоїть

Путін шукає спосіб "перепочити, щоб потім атакувати з новою силою", вважають західні експерти.

За так званою "мирною ініціативою" Володимира Путіна стоїть ціль зірвати мирні переговори у Швейцарії на Саміті миру. Пише ТСН. 

Про це пише російська служба німецького видання BILD.

"Це схоже на навмисну інформаційну кампанію. Володимир Путін хоче зірвати мирні переговори у Швейцарії і надати тези для своїх прихильників у Європі напередодні виборів до Європарламенту. Можливо, Путін зараз перебуває на межі своїх військових можливостей і шукає способи перепочити, щоб потім атакувати з новою силою", - сказав для BILD військовий експерт Ніко Ланге.

А політолог Томас Йегер із Кельнського університету вважає, що у такий спосіб Путін намагається вплинути на настрої серед американських політиків, які зараз активно обговорюють, чи може Україна завдавати ударів по території РФ західною зброєю.

Тим часом військовий експерт Роберт Лі з Дослідницького інституту зовнішньої політики у Філадельфії не вірить, що РФ дійсно хоче заморозити конфлікт, бо, на його думку, "зараз РФ володіє ініціативою і низкою переваг на полі бою".

"Я скептично ставлюся до того, що Росія домагатиметься припинення вогню цього року, поки вона вірить, що зможе домогтися подальших успіхів на полі бою", - додав Лі.

Нагадаємо, в американському ISW оцінили готовність РФ до справжніх переговорів з Україною.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Мирна ініціатива" Путіна: у BILD з'ясували, що за цим стоїть 5.00 5 2
Політика / Світ
26.05.2024 244
Еще материалы раздела «Світ»