<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт салату з пекінської капусти з курячим філе та сиром  Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудеться  Зеленський назвав два шляхи тиску на РФ для закінчення війни  Як приготувати оладки з цукіні та пармезаном без борошна: рецепт від Савви Лібкіна  Коли цього року Маковія в Україні: Медовий Спас будемо святкувати за новим календарем  Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня всі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
27.05.2024 219

Зеленський назвав країни, які хоче окупувати Росія

Москві "просто потрібна причина", аби окупувати якусь територію, вважає глава держави.

b33613083a67f7e0005b85b67913d9cc_27.05.24

Президент України Володимир Зеленський висловив думку про те, що наступними цілями агресорки Росії можуть бути країни Балтії - Естонія, Литва, Латвія, а також Молдова та Казахстан. Пише ТСН. 

Про це глава держави сказав в інтерв'ю виданню "Власть".

З його слів, у цих країнах можна спробувати перевірити реакцію НАТО на вторгнення або незаконний перетин кордонів цих країн Росією.

"Вчора-позавчора, мені здається, це вже було, вони (Росія - Ред.) перенесли буї, був перетин морських кордонів. Реакції, відповідно, не було. Країни НАТО дуже і дуже обережні. А Росії треба демонструвати силу. Ми отримуємо інформацію, що серед їхніх пріоритетів країни Балтії, Молдова та Казахстан є найближчими цілями РФ", - заявив Зеленський.

З його слів, Москві "просто потрібна причина", аби окупувати якусь територію під приводом "ми просто допомагаємо". Втім, наголосив Зеленський, кінець такої "допомоги" відомий.

"У жодному разі не хочу нікого лякати. Мені здається, що той, хто поінформований і попереджений, - сильніший. Я вважаю: все, що вони роблять і говорять, наприклад, "ми "дружимо з Казахстаном, Узбекистаном, це наші брати і тощо",  - це брехня. Повірте, що все це відбудеться в одну секунду: окупація чогось, особливо там, де є росіяни, є за що зачепитися. Якщо ваш народ буде противитися приєднанню до Росії, ви неминуче зіткнетеся з повномасштабним вторгненням, зі смертю та війною", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, Росія і НАТО опинилися на порозі війни. Росія зазіхнула на нові території та кинула претензію одразу кільком країнам Балтії, зокрема Фінляндії та Литві. На думку росіян, обумовлені у ХХ столітті морські кордони не відповідають "сучасній географічній обстановці".

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський назвав країни, які хоче окупувати Росія 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
27.05.2024 219
Еще материалы раздела «Ранкова кава»