<
НОВИНИ ДНЯ: Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня   Спека повертається разом із зливами: якою буде погода в Україні на тижні 17 — 23 червня  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході Українивсі новини дня
Політика
Україна
27.05.2024 228

У ЗСУ прогнозують перелом ситуації на фронті: названо терміни

Динаміка боїв на фронті висока, але при цьому сили оборони мають певні тактичні успіхи.

8d8fe0dcbd85b728b8dc2d50eed04f65_27.05.24

Сили оборони України почнуть переломлювати ситуацію на свою користь на деяких участках фронту через два місяці. Пише ТСН. 

Таку думку в етері телемарафону висловив командир батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

Він заявив що українські військові стабілізували ситуацію в районі населеного пункту Глибоке (Харківська область), де противник мав частковий успіх.

"Просування подальшого ворог немає і ведеться системна робота щодо вибиття противника з тих позицій, які він зайняв", – додав Федоренко.

Він заявив що динаміка боїв на фронті висока, але при цьому сили оборони мають певні тактичні успіхи на полі бою.

"Якщо казати про Вовчанськ, то Сили оборони намагаються стабілізувати ситуацію повною мірою. Але противник "жме" дуже сильно, бо для них принципово важливо окупувати Вовчанськ і утворити плацдарм для подальшого просування в тил нашого угрупування військ", - пояснив Федоренко.

Крім того, за його словами, на Куп’янському напрямку противник став більш активним, тобто ворог намагається з двох сторін розхитувати ситуацію.

"Але за рахунок пакета військової допомоги від США, з якої вже є надходження до Сил оборони, гармати почали стріляти більше, а також за рахунок донатів українців, за рахунок майстерності і відвазі представників Сил оборони, забезпечується сталий результат для стабілізації ситуації. І це відбудеться й надалі. Орієнтовно за два місяці, коли ми накопичимо свої засоби в необхідній кількості, можна буде казати про те, що на певних відтінках будемо переломлювати ситуацію на користь Сил оборони", - наголосив Федоренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ показали ефектне ураження ворожого танка.

Крім того, ми раніше інформували, що Генштаб назвав чотири найгарячіші напрямки на фронті.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ЗСУ прогнозують перелом ситуації на фронті: названо терміни 5.00 5 2
Політика / Україна
27.05.2024 228
Еще материалы раздела «Україна»