<
НОВИНИ ДНЯ: Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня   Спека повертається разом із зливами: якою буде погода в Україні на тижні 17 — 23 червня  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході Українивсі новини дня
Політика
Україна
27.05.2024 224

"Можемо бути готові до деокупації": генерал зробив прогноз щодо перебігу війни

Європейські політики повинні переосмислити ситуацію та максимально допомогти українцям організувати супротив ворогу.

5b17b74d445a2fa0200b15c361686756_27.05.24

Україна, стримуючи російських агресорів, третій рік дає можливість Європі підняти свій військовий потенціал, щоб він досягнув та перевершив російський у конвенційному плані.

Таку думку висловив генерал-лейтенант у відставці, військовий експерт, засновник БФ "Закриємо небо України" Ігор Романенко, інформує 24 канал. Пише ТСН. 

Він заявив, що ЗСУ знищує важливі стратегічні об'єкти на території країни-агресора, тому партнерам слід переосмислити ситуацію з допомогою Україні.

Романенко пояснив, що до повномасштабного вторгнення до України Росія мала більший військовий потенціал, ніж вся Європа разом взята. Тому зараз у Європі політики повинні переосмислити ситуацію та максимально допомогти українцям організувати супротив ворогу.

"Це, безумовно, призведе до принципових зрушень в процесі ведення бойових дій, ми стабілізуємо ситуацію. Якщо нам допомагатимуть ефективніше, то на кінець року можемо бути готові до деокупації", – зазначив Романенко.

Він заявив, що в інтересах США та інших країн Заходу було ураження радіолокаційної станції раннього виявлення "Воронеж-ДМ".

Наразі Україна знекровлює озброєну до зубів Росію, європейські країни мають можливість посилювати свою військову спроможність.

"Після розпаду Радянського Союзу, в Скрунді в Прибалтиці підірвали таку станцію, а об'єкти такого роду, які були в Україні, не працювали на росіян. Тож окупанти вимушені були вкладати серйозні кошти на будівництво РЛС, щоб забезпечити собі стратегічну протиракетну оборону. Й тут з'являється Україна та завдає ураження", – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що удари ATACMS по території РФ знизять можливості проводити терористичні обстріли України.

Крім того, ми раніше інформували, що до України прибув ще один ЗРК IRIS-T від Німеччини.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Можемо бути готові до деокупації": генерал зробив прогноз щодо перебігу війни 5.00 5 2
Політика / Україна
27.05.2024 224
Еще материалы раздела «Україна»