<
НОВИНИ ДНЯ: Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня   Спека повертається разом із зливами: якою буде погода в Україні на тижні 17 — 23 червня  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході Українивсі новини дня
27.05.2024 399

Як довго триватимуть відключення світла: в уряді зробили заяву

В уряді зробили невтішний прогноз.

890b1d805608bf5ff82ae71a78ac4648_27.05.24

Наразі в Україні запроваджують погодинні відключення світла. Як довго будуть вдаватися до таких кроків, залежить від низки факторів. Наразі складно спрогнозувати бодай якісь терміни. Пише ТСН. 

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду.

"Внаслідок атак на енергосистему від 22 березня ми втратили понад 8 гігават генеруючих потужностей в системі. Це величезний обсяг", - наголосив очільник Міненерго.

З його слів, усе буде залежати від темпів відновлення втрачених потужностей, а також від впливу нових ворожих атак на енергосистему країни.

"Питання відключення чи невідключення електроенергії буде залежати від того, як ми зможемо повернути всю втрачену генерацію. Давайте відверто про це говорити: буде залежати і від рівня наступних ворожих атак. Ми знаємо, що вони будуть, що вони планують атакувати нашу енергосистему. Відповідно, прогнозувати наслідки зараз складно. Будемо сподіватися, що вони будуть мінімальні", - наголосив Галущенко.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль зробив важливу заяву про відключення світла. З його слів, Міністерство енергетики та "Укренерго" розроблять проєкт постанови щодо справедливих графіків.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як довго триватимуть відключення світла: в уряді зробили заяву 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
27.05.2024 399
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»