<
НОВИНИ ДНЯ: "Підтримуємо зв'язок з усіма сторонами війни": в ОАЕ хочуть бачити РФ на наступних самітах  Байден та Трамп домовились про дебати зі специфічними правилами  В НАТО заявили про послаблення обмежень щодо ударів по території Росії  Піонтковський озвучив головне завдання Путіна щодо війни в Україні, яке він "продасть" росіянам  Рецепт салату з пекінської капусти з курячим філе та сиром  Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудетьсявсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
27.05.2024 219

Поставки західної зброї в Україну змогли знизити темп наступу РФ, - Генштаб Естонії

Постачання нового озброєння та боєприпасів для Збройних сил України з країн Заходу почали чинити певний ефект. Темп наступу росіян на Харківському напрямку падає.

_viyskovi_okop_osin_2023_gettyimages_1660142931_060c01bd9d439bd238f40050f1df042d_650x410_27.05.24

Про це заявив Генштаб Естонії, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ERR.

"В останні дні Росія не досягла успіхів на жодному напрямку або цей успіх є проміжним. Однак ЗС РФ продовжує запеклі обстріли населення України та її об'єктів", - заявили в Естонії.

Харківська область

У Генштабі Естонії заявили, що темп настання російської армії на Харківському напрямі падає. Росія продовжує зміцнювати північний берег річки Вовча біля населеного пункту Вовчанськ та збільшувати свою присутність у "буферній зоні".

При цьому в Естонії припускають, що через нарощування своїх сил у цьому регіоні, у найближчому майбутньому можуть бути створені умови для розширення наступальних дій на інші прикордонні райони.

Донецька область та південь України

У Донецькій області росіяни зберігають колишню інтенсивність бойових дій, розширюючи площу захоплених територій за рахунок локальних тактичних успіхів.

"Основні бої без суттєвих тактичних змін зосереджені на Покровському напрямку в районі населеного пункту Очеретине та навколо Первомайського. Росія продовжує чинити тиск на Часів Яр", - пишуть у Генштабі.

На південному напрямку тривають бої у Запорізькій області у Роботиному, проте українська оборона тримається. Також у Генштабі Естонії заявили, що ЗСУ продовжують утримувати плацдарм на лівому березі річки Дніпро.

Західна зброя допомагає Україні

Країни Заходу активізували постачання озброєнь Україні після початку росіян у Харківській області.

Сьогодні США виділили Україні ще один пакет військової допомоги у війні із РФ. Розмір оголошеного пакету становить 275 млн доларів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Поставки західної зброї в Україну змогли знизити темп наступу РФ, - Генштаб Естонії 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
27.05.2024 219
Еще материалы раздела «Ранкова кава»