НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
27.05.2024 276

"Проявіть ваше лідерство в наближенні миру": Зеленський звернувся до Байдена і Сі Цзіньпіна

Володимир Зеленський звернувся до президентів США та Китаю напередодні саміту у Швейцарії.

6e62a80eb2cd25bae6b5902e5d921dcf_27.05.24

Президент України Володимир Зеленський звернувся до президентів Джо Байдена і Сі Цзіньпіна напередодні саміту миру, який пройде у Швейцарії. Він наголосив, що Росією керують люди, які хочуть зробити нормою спалювати життя, руйнувати міста й села, розділяти народи та стирати національні кордони війною. Пише ТСН. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Відео зі зверненням, записане у Харкові на фоні друкарні, по який РФ завдала удару 23 травня, президент опублікував у Telegram.

"Чи хоче Росія діалогу? Україна має найбільший у світі досвід обману з боку Росії на переговорах. Обману, який, зокрема, був прикриттям Росії для підготовки цієї війни. І саме тому потрібні глобальні зусилля – Саміт миру за участю лідерів, яких Росії не обманути.  Разом зі Швейцарією ми готуємо такий Саміт. 15 червня його початок. Ми маємо підтвердження участі вже понад 80 держав і продовжуємо працювати з лідерами, запрошуючи на Саміт. Дякую кожному, хто дійсно допомагає миру. Я звертаюся до лідерів світу, які поки що осторонь глобальних зусиль із підготовки Саміту миру: до президента Байдена, лідера Сполучених Штатів, до президента Сі, лідера Китаю. Ми не хочемо, щоб, так само як ці книжки (друкарня у Харкові - ред.), згорів Статут ООН. Сподіваюся, не хочете й ви. Будь ласка, проявіть ваше лідерство в наближенні миру – дійсно миру, а не паузи між ударами", - сказав президент у своєму зверненні.

Глава держави наголосив, що зусилля світової більшості – це найкраща гарантія виконання зобов’язань.

"Будь ласка, підтримайте Саміт миру своїм персональним лідерством та участю", - додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, США наразі не можуть підтвердити особисту участь президента Джо Байдена у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Проявіть ваше лідерство в наближенні миру": Зеленський звернувся до Байдена і Сі Цзіньпіна 5.00 5 2
Політика / Світ
27.05.2024 276
Еще материалы раздела «Світ»