НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
27.05.2024 260

РФ захотіла змінити кордони в Балтійському морі: Німеччина гнівно відреагувала

Берлін солідарний з партнерами.

ccd7322ae3d62bd05f3bcc36a10e50d0_27.05.24

Намір Кремля змінити морські кордони в Балтійському морі з Естонією, Фінляндією та Литвою - це "підпалювання кордонів Євросоюзу". Пише ТСН. 

Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у соцмережі Х.

"Ми стоїмо пліч-о-пліч із нашими друзями в Естонії, Фінляндії та Литві та не сприймаємо таку агресивну поведінку", - наголосила Бербок.

За словами дипломатки, Берлін солідарний з партнерами і союзниками щодо намірів РФ у водах Балтійського моря. Вона каже, що у Німеччині не сприймають таку агресивну поведінку Москви.

Заява РФ

Moscow Times повідомив, що російське Міноборони підготувало документ про те, що прагне оголосити частину акваторії на сході Фінської затоки й поблизу міст Балтійськ і Зеленоградськ у Калінінградській області своїми внутрішніми морськими водами.

Автори проєкту заявили, нібито теперішні кордони, встановлені постановою Радміну СРСР від 1985 року, "не повною мірою відповідають сучасній географічній ситуації".

Втім, згодом з сайту уряду РФ зник проєкт про зміну морських кордонів із країнами Балтії.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ захотіла змінити кордони в Балтійському морі: Німеччина гнівно відреагувала 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
27.05.2024 260
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»