<
НОВИНИ ДНЯ: "Підтримуємо зв'язок з усіма сторонами війни": в ОАЕ хочуть бачити РФ на наступних самітах  Байден та Трамп домовились про дебати зі специфічними правилами  В НАТО заявили про послаблення обмежень щодо ударів по території Росії  Піонтковський озвучив головне завдання Путіна щодо війни в Україні, яке він "продасть" росіянам  Рецепт салату з пекінської капусти з курячим філе та сиром  Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудетьсявсі новини дня
Політика
Україна
27.05.2024 232

ЗСУ готові знищити установки, якими РФ б'є по Харкову: військовий пояснив, що стоїть на заваді

Українські дипломати активно працюють над вирішенням цього питанням.

5ee60aa394852ffeb1bd9b11628182c2_27.05.24

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко розповів, що ЗСУ готові знищити установки, якими окупаційна армія Росії б'є по Харкову. Однак є одне дуже суттєве питання. Воно пов'язане з тим, що наші партнери, зокрема США, забороняють Україні застосовувати ряд вогневих засобів по території Російської Федерації. Пише ТСН. 

Про це він розповів в інтерв’ю ТСН.

"Тобто ми не можемо знищувати противника в районах його зосереження, де він концентрує легкоброньовану і броньовану техніку, певні артилерійські засоби і, що основне, це засоби протиповітряної оборони і системи С-300, С-400, якими щоденно руйнує Харків. Тобто Сили оборони знають, де вони стоять, ми можемо їх знищити. У нас є чим знищити, але є заборона на застосування цих засобів", - пояснив він.

Юрій Федоренко додав, що українські дипломати працюють над вирішенням цього питанням зараз.

"Я думаю, що 3-4 тижні, і ми досягнемо того, що ці вогневі засоби дадуть можливість застосувати (по території Росії - ред.)", - резюмував військовий.

Нагадаємо, військовий розповів, як ледь не підірвав себе гранатою, щоб не потрапити в полон.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ готові знищити установки, якими РФ б'є по Харкову: військовий пояснив, що стоїть на заваді 5.00 5 2
Політика / Україна
27.05.2024 232
Еще материалы раздела «Україна»