<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудеться  Зеленський назвав два шляхи тиску на РФ для закінчення війни  Як приготувати оладки з цукіні та пармезаном без борошна: рецепт від Савви Лібкіна  Коли цього року Маковія в Україні: Медовий Спас будемо святкувати за новим календарем  Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня   Навіть після повістки: є чотири поважні причини не з'явитися в ТЦК  Як приготувати справжній Львівський сирник: секрети розкриває фудблогеркавсі новини дня
26.05.2024 203

В Україні подорожчала торішня картопля

Торішня картопля на українському ринку почала підвищуватися в ціні й на сьогодні вона втричі дорожча, ніж у відповідний період минулого року.

Про це повідомляє проєкт EastFruit.

Виробники відвантажують картоплю врожаю 2023 року по 15-22 грн/кг ($0,38-0,55/кг) залежно від якості, сорту та обсягу партії, що в середньому на 27% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами операторів ринку, підвищувати ціни на картоплю фермерам вдається шляхом сезонного скорочення пропозиції в умовах стабільного попиту.

Тож на сьогодні торішня картопля в Україні коштує в середньому вже в 3,4 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому багато операторів ринку впевнені в подальшому подорожчанні цієї продукції, оскільки відсоток некондиційної картоплі цього року досить високий, а запаси в господарствах населення продовжують стрімко скорочуватися.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні подорожчала торішня картопля 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
26.05.2024 203
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»