<
НОВИНИ ДНЯ: Ситуація на фронті залишатиметься складною ще щонайменше місяць, - Буданов  Погода в Україні: прогноз на тиждень, 25-30 червня  Путін випрошував зброю під час візиту до КНДР: експерт оцінив, як це вплине на перебіг війни  В Україні 24 червня очікуються дощі та грози  Спека відступить. Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Місцями гроза та до + 26°С: прогноз погоди по Київщині на 24 червня  Нерухомість: де продають найдорожчі та найдешевші квартиривсі новини дня
28.05.2024 232

“Це початок кінця”: волонтерка обурилася можливим обмеженням карткових переказів

Обмеження НБУ, за словами волонтерки, вдарить також по “малому фронтовому бізнесу".

1c8e6395f759544e04360840d0b10cc5_28.05.24

Намір Нацбанку встановити ліміти на переказ коштів між приватними картками до 100 тис грн та 30 операцій на місяць для одного рахунку зменшить можливість для великої кількості людей, які не є офіційними волонтерами, збирати кошти на потреби армії. Пише ТСН. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Про це заявила волонтерка Діана Макарова, засновниця фонду “Ф.О.Н.Д. Діани Макарової”, в ефірі "Громадського радіо".

“Ми з жахом прочитали оці нововведення і ми розуміємо, що це початок кінця малого і середнього волонтерства”, - каже вона.

За її словами, обмеження у 30 переказів на місяць змусить громадян, які частину свого заробітку розподіляли між різними фондами або приватними зборами, донатити лише на один якийсь фонд.

“Мале і середнє волонтерство не отримає оцих крихітних струмочків, з яких, я вам щиро кажу, народжуються величезні ріки донатів. Я сама маю приватні картки. І я муситиму сплачувати з них 30 переказів на місяць. А я на день роблю 30 переказів”, - пояснює Діана Макарова.

Волонтерка припускає, що банк може підвищити їй ліміт переказів, оскільки вона представляє фонд, але велика кількість людей, які не є офіційними волонтерами, збирають кошти на потреби армії на приватні картки і закуповують “дрібнички” для фронту - турнікети, скоби, плівки й навіть FPV-дрони. За її словами, це знімає навантаження з великих фондів, які можуть сконцентруватися на великих закупівлях.

Також обмеження НБУ, за словами волонтерки, вдарить по “малому фронтовому бізнесу” — діяльності тих людей, що лишилися у прифронтових містах та допомагають армії, ремонтуючи, скажімо, генератори, зарядні станції, автомобілі тощо. Діана Макарова стверджує, що такі майстри роблять не одну оплату на день, купуючи, наприклад, якісь запчастини.

Волонтерка стверджує, що можливим обмеженням Нацбанк “стріляє в спину” фронту й малому і середньому волонтерству.

Нагадаємо, раніше  голова Нацбанку України Андрій Пишний запевнив, що запропоновані НБУ обмеження жодним чином не вплинуть на діяльність волонтерів, оскільки діятимуть лише на “вихідні” платежі.

Оценка материала:

5.00 / 2
“Це початок кінця”: волонтерка обурилася можливим обмеженням карткових переказів 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
28.05.2024 232
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»