НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Росія
29.05.2024 623

Лавров прокоментував ідею виключити "Талібан" зі списку заборонених організацій

Росія намагається налагодити відносини з терористичним угрупованням "Талібан".

197cb1bdbe0a0ff33fbd3d78c5be89dc_29.05.24

Міністр іноземних справ Сергій Лавров схвалив ідею виключити "Талібан" зі списку заборонених організацій. Пише ТСН. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Про це пише SOTA.

"Вони є реальною владою, ми ніколи не прибирали звідти наше посольство, як і посольство КНР. До речі, посол Афганістану вручав вірчі грамоти в Пекіні Сі Цзіньпіну разом з іншими послами", — цитують слова Лаврова.

"Талібан" повернувся до влади в Афганістані 15 серпня 2021 року. Вже у грудні того ж року він заборонив дівчаткам відвідувати школи після шостого класу, а жінкам — працювати. Ще за пів року, у травні 2022-го, жінкам наказали повністю закривати обличчя та тіло на публіці та не залишати будинок без необхідності.

Як писали міжнародні правозахисні організації, від моменту приходу до влади талібів у країні знову зріс відсоток дитячих та примусових шлюбів.

З того часу, як терористи захопили Афганістан, у Росії поліцейські неодноразово затримували громадян, підозрюваних у прихильності до ідеології "Талібану" та плануванні терактів. Нещодавно журналістка Надія Кеворкова була поміщена в СІЗО за звинуваченням у публікації тексту, що виправдовує талібів.

Нагадаємо, Росія намагається налагодити відносини з терористичним угрупованням "Талібан", яке захопило владу в Афганістані.

Оценка материала:

5.00 / 3
Лавров прокоментував ідею виключити "Талібан" зі списку заборонених організацій 5.00 5 3
Політика / Росія
29.05.2024 623
Еще материалы раздела «Росія»