<
НОВИНИ ДНЯ: У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилин  Церковний календар на липень 2024 року: коли Собор святого архангела Гавриїла та Успіння святої Анни  Найтепліший місяць року: "Укргідрометцентр" спрогнозував, яка погода буде у липні  Мобілізація в Україні: скільки часу залишилося, щоб оновити дані в ТЦК та що чекає на ухилянтів  Замість піци: рецепт оладок з шинкою і помідоромвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
29.05.2024 173

Зеленський шокував даними, скільки КАБів Росія скидає на місяць: як їм протидіяти

Якби Україна мала більше систем Patriot, російські літаки не змогли б підлітати настільки близько, щоб застосовувати авіабомби.

936e80c9a6184719d4553208b8aa1e40_29.05.24

Для атак по Україні Росія використовує понад 3000 керованих авіабомб на місяць. Для боротьби з такими ударами Україні потрібно хоча б сім додаткових систем Patriot. Пише ТСН. 

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив на пресконференції 27 травня. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

"Найголовніша проблема, яка сьогодні є: Росія застосовує більше 3000 КАБів просто по людях на місяць. Ми вважаємо, що в наступному місяці буде 3,5 тисячі. В цьому місяці – 3200. Просто на голову людям прилітають тисячі авіабомб. Ніхто з будь-якою зброєю в руках, з будь-якою підготовкою, який би в нього захист не був, неспроможний витримати", – заявив Зеленський. Він наголосив, що в України немає достатньої кількості ракет ППО, щоб зупинити 3000 таких авіабомб на місяць.

"Такої кількості ракет просто не існує, їх немає. Як можна боротись? Ми просимо світ допомогти Україні хоча б з додатковими сімома системами Patriot. Сім систем хоча б. Тому що нам тільки для Харківського напрямку потрібно хоча б дві системи", – повідомив президент.

Він пояснив, що завдяки наявності в України більшої кількості систем Patriot російські літаки не змогли б підлітати настільки близько, аби застосовувати ці авіабомби просто по цивільному населенню, а також по військових.

"Я не говорю про десятки систем для того, щоби закрити повністю небо над Україною. Я говорю про те, щоб хоча би не надавати можливість Росії використовувати тисячі авіабомб", – додав глава держави.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що від початку 2024 року росіяни скинули по території України майже 10 тис. КАБів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський шокував даними, скільки КАБів Росія скидає на місяць: як їм протидіяти 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
29.05.2024 173
Еще материалы раздела «Ранкова кава»