НОВИНИ ДНЯ: Інавгурація Трампа: Коли і як вона відбудеться  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
29.05.2024 310

Продукти, які можуть пошкодити наш мозок: вчені назвали їх

Варто обмежити продукти, які перешкоджають когнітивному здоров’ю.

Споживання продуктів із високим ступенем обробки потенційно шкідливе для здоров'я мозку. Пише ТСН. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Про результати нового дослідження пише Medscape.

Дослідження показало, що дієта з високим вмістом продуктів з високим ступенем переробки (ПВСП) може підвищити ризик зниження когнітивних здібностей та інсульту, тоді як дієта, багата необробленими або мінімально обробленими продуктами, може допомогти знизити ці ризики.

Продукти з підвищеним вмістом цукру, жиру і солі характеризуються низьким вмістом білка і клітковини, і це важливо, оскільки вони необхідні нашому організму. Наприклад, безалкогольні напої, чипси та підсолоджені крупи. На відміну від них, до необроблених продуктів належать свіже м'ясо та овочі.

Попередні дослідження пов'язували високе споживання ПВСП з різними проблемами зі здоров'ям.

Результати показали, що збільшення споживання ПВСП на 10% корелює з підвищенням ризику когнітивних порушень на 16% і ризику інсульту на 8%. Навпаки, більш високе споживання необроблених продуктів було пов'язане з 12% зниженням ризику когнітивних порушень і 9% зниженням ризику інсульту. Ці асоціації зберігалися незалежно від дотримання інших здорових дієт, таких як середземноморська або дієта DASH.

Раніше вчені з'ясували, які речовини у продуктах харчування здатні уповільнити старіння мозку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Продукти, які можуть пошкодити наш мозок: вчені назвали їх 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
29.05.2024 310
Еще колонки: Колонки / Блоги