НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
30.05.2024 232

В Україні 17-річним юнакам можуть надсилати повістки: пояснення Сухопутних військ

17-річні юнаки, які не приписалися до своїх призовних дільниць, можуть отримати повістку за місцем реєстрації про необхідність стати на військовий облік.

b3ec1068ec82dc11f7e1fb0ec3d7c69b_30.05.24

17-річні юнаки, які самостійно не стали на військовий облік, можуть отримати для сповіщення повістку. Пише ТСН. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Про це розповіли у Сухопутних військах ЗСУ.

Там нагадали, що щороку протягом січня-березня беруться на облік юнаки, яким у рік взяття на військовий облік виповнюється 17 років.

Для взяття на військовий облік юнаки зобов’язані особисто прибути до відповідного районного (міського) ТЦК у строк, визначений у повістці, та подати необхідні документи, перелік яких встановлюється Міністерством оборони України.

"Юнаки, які з певних причин не стали на військовий облік, оповіщаються за місцем реєстрації за допомогою повісток для прибуття до ТЦК та взяття на військовий облік", – йдеться в повідомленні.

У ЗСУ наголосили, що взяття на військовий облік не має відношення до мобілізації.

Раніше у ТЦК пояснили, що приписна кампанія потрібна для взяття юнаків на військовий облік. Вона визначить:

  • кількість майбутніх військовозобов'язаних (до 18 років),
  • їхні особисті якості, рівень освіти, фізичну підготовку тощо.

Раніше повідомлялося, як можуть покарати 17-річних юнаків за ігнорування вимоги стати на облік до ТЦК. Також ми писали, чи заборонено 17-річним юнакам виїжджати за кордон.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Україні 17-річним юнакам можуть надсилати повістки: пояснення Сухопутних військ 5.00 5 3
Політика / Україна
30.05.2024 232
Еще материалы раздела «Україна»