НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
30.05.2024 295

Путін аплодуватиме стоячи, якщо Байден не приїде на Саміт миру – Зеленський

Присутність Байдена - приклад для лідерів інших країн.

dcf9311141e8467e08b4a03d3b72337b_30.05.24

Візит президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена на Саміт миру у Швейцарії є дуже важливим. Диктатор РФ Володимир Путін буде дуже втішений відсутністю на заході американського лідера. Пише ТСН. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо.

Зокрема, присутність очільника Білого дому - це приклад для інших лідерів, які дивляться на реакцію Вашингтона. Зеленський зауважив, що США підтримують проведення конференції. Втім, "не знає на якому рівні", що є не найсильнішим рішенням.

"Я вважаю, що Байден потрібен Саміту миру та іншим лідерам, які дивляться на реакцію США. Не присутність його... Цьому аплодуватиме Путін, причому стоячи", - наголосив український лідер.

За словами президента, також Київ очікує на офіційні відповіді щодо участі у саміті від Китаю та Бразилії.

"Ми відкриті для усіх, важлива думка кожного. Я сказав про великі держави, але повірте кожен голос дуже важливий", - каже Зеленський.

Нагадаємо, днями Bloomberg із посиланням на власні джерела у Білому домі повідомило, що Джо Байден проігнорує Саміт миру у Швейцарії заради вечірки із зірками у Каліфорнії. Видання пише, що лідера США більше цікавить передвиборчий збір коштів. А це раз підкреслює неправильний вибір пріоритетів у Білому домі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін аплодуватиме стоячи, якщо Байден не приїде на Саміт миру – Зеленський 5.00 5 2
Політика / Україна
30.05.2024 295
Еще материалы раздела «Україна»