НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
30.05.2024 264

Світан назвав зенітний комплекс росіян, що погано протидіє балістичним ракетам

Військовий експерт зауважив, що потужність комплексу С-400 залежить від ракет, у яких збільшений радіус дії.

ee32ffcffa2d636e3127e4a6c96d0f74_30.05.24

Українські ракетники вразили доволі дорогу та важливу ціль в районі Моспіне Донецької області. Йдеться про зенітний ракетний комплекс С-400, який погано протидіє балістичним ракетам. Пише ТСН. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан розповів "24 Каналу" про зенітний комплекс росіян докладніше.

Експерт зазначив, що комплекси С-400 та С-300 майже ідентичні, єдина відмінність – це дальність перехоплення цілей і ракети.

За словами Світана, комплекс С-400 погано протидіє балістичним ракетам. В умовах відсутності інформації про траєкторію польоту, яку іноді передає система дальнього радіолокаційного виявлення, С-400 не встигає вирахувати точку зіткнення із балістичною ракетою.

"Сили оборони нещодавно зруйнували декілька таких радіолокаційних систем ворога", – нагадав Світан.

Він пояснив, що ракети комплексу С-400 не летять за ціллю, а рухаються траєкторією, яку визначає обчислювальний комплекс.

"Так, завдяки успішним діям ЗСУ вдається знешкоджувати військовий потенціал Росії", – додав Світан.

Нагадаємо, зазначається, що удар українських ракетників був зафіксований місцевими жителями, які ідентифікували також касетні суббоєприпаси від ATACMS, повідомляли фахівці Defense Express.

Оценка материала:

5.00 / 2
Світан назвав зенітний комплекс росіян, що погано протидіє балістичним ракетам 5.00 5 2
Політика / Україна
30.05.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»