НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
30.05.2024 428

Не лише ТЦК: хто має право перевіряти військовий квиток

Українці призовного віку повинні носити із собою військово-облікові документи.

68f82e415f225cff9b5d7aa530a4e58e_30.05.24

Працівники територіальних центрів комплектування можуть вимагати від військовозобов'язаних показати військовий квиток.  Втім, таке право мають не лише вони. Пише ТСН. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Про це повідомили у прессцентрі Міністерства оборони.

Вимагати надати документ мають право:

  • представники ТЦК та СП;
  • поліцейські;
  • представники ДПСУ (у прикордонній смузі, контрольованому прикордонному районі та на пунктах пропуску через державний кордон України).

У міністерстві наголошують, що під час дії воєнного стану чоловіки, вік яких від 18 до 60 років зобов'язані носити із собою військово-облікові документи: військовий квиток чи посвідчення військовозобовʼязаного. Це можуть бути або паперові документи або електронна форма.

Крім того, українці призовного віку повинні надати не лише військово-облікові документи, а й документ, що посвідчує особу. Наприклад, паспорт.

Як повідомлялося, поліція може затримати військовозобов'язаного, якщо він не оновив свої облікові дані протягом двох місяців - від 18 травня. У такому разі чоловіка можуть доправити до ТЦК.

Оценка материала:

5.00 / 4
Не лише ТЦК: хто має право перевіряти військовий квиток 5.00 5 4
Політика / Україна
30.05.2024 428
Еще материалы раздела «Україна»