НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
30.05.2024 236

Нідерланди хочуть зібрати та передати Україні Patriot у короткостроковій перспективі

Нідерланди, за сприяння інших країн-власників Patriot, хочуть зібрати і передати Україні систему Patriot у короткостроковій перспективі. Для цього Амстердам надасть основні компоненти з власних запасів і звернуться до європейських країн з проханням додати основні компоненти.

_olongren_kajsa_ollongren_gettyimages_1366201642_e4cc39dcde1c3842fbea56ba22976343_650x410_30.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу Міністерства оборони Нідерландів. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Нідерланди склали карту країн, які могли б надати запчастини та боєприпаси зі своїх запасів. Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен закликає ці країни взяти участь у проекті.

"Ми ведемо переговори з країнами про складання системи Patriot, а також про навчання українських екіпажів. З нашою пропозицією, а також якщо інші потенційні країни-партнери зможуть надати запчастини та боєприпаси, ми зможемо надати Україні щонайменше одну повну систему в короткостроковій перспективі", - заявила вона.

Міністр зазначила, що уряд Нідерландів розуміє, що систем Patriot бракує, але вказує, що Україна також бореться за Європу, а її військовий потенціал, виробництво енергії та життєво важлива інфраструктура щодня зазнають нападів.

Нідерланди хочуть, щоб система Patriot була введена в експлуатацію в Україні якомога швидше.

Patriot для України

Система Patriot - це зенітно-ракетний комплекс, який відіграє важливу роль у протиповітряній обороні. Вони дуже потрібні Україні, яка перебуває під ракетними обстрілами з боку Росії, тому що можуть збивати балістичні ракети.

Не багато країн у світі володіють такими системами протиповітряної оборони. Наприклад, Польща отримала лише перший комплекс Patriot, який було замовлено 7 років тому. Тому Варшава не може передати їх Україні.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що Вашингтон приділяє пильну увагу системам Patriot та іншим засобам ППО.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нідерланди хочуть зібрати та передати Україні Patriot у короткостроковій перспективі 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
30.05.2024 236
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»