<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війни  Перші винищувачі F-16 від Данії будуть в Україні вже найближчим часом — Зеленський  Досліджує історію та опікується музеями. Де зараз лідер Помаранчевої революції Віктор Ющенковсі новини дня
Політика
Європа
29.05.2024 228

Лише чотири країни відправили гроші на закупівлю боєприпасів для України, - Міноборони Чехії

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова закликала своїх європейських союзників зробити фінансовий внесок у чеську ініціативу щодо боєприпасів для України. Оскільки наразі тільки чотири країни виконали свої фінансові зобов'язання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Euractiv.

Ініціатива забезпечила фінансові зобов'язання 18 країн, переважно членів ЄС і НАТО. Чехія позиціонує себе як посередника, узгоджуючи меморандуми про зобов'язання донорів і угоди про закупівлі, а потім координуючи логістичні аспекти поставок.

Хоча кількість країн, які пообіцяли надати фінансову підтримку, зростає, лише деякі з них уже надіслали гроші.

«Кошти надходять до нас поступово; ми не можемо купувати боєприпаси в борг. Якщо деякі країни підписали меморандум, але ще не відправили кошти, ми не можемо розпочати закупівлі. Це свого роду заклик до тих урядів, які вже підписали меморандуми, надіслати гроші", - заявила Чернохова, наголосивши на логістичних і фінансових проблемах.

Вона також повідомила, що наразі гроші на купівлю боєприпасів надіслали тільки Канада, Данія, Нідерланди та Португалія.

Президент Чехії Петр Павел взяв ініціативу у свої руки після того, як Євросоюз не зміг виконати обіцянку поставити Україні мільйон снарядів протягом року. Він запропонував закупити боєприпаси у третіх країн, і його заклик знайшов відгук у союзників України.

Країни почали виділяти кошти на закупівлю снарядів, які мають стати життєво важливою допомогою для українських захисників.

Спочатку в Києві очікували поставки боєприпасів уже у квітні, але з невідомих причин вони затримуються.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лише чотири країни відправили гроші на закупівлю боєприпасів для України, - Міноборони Чехії 5.00 5 2
Політика / Європа
29.05.2024 228
Еще материалы раздела «Європа»