НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Росія
30.05.2024 228

Путін призначив свого колишнього охоронця на важливу державну посаду

Президент Володимир Путін призначив Олексія Дюміна, який колись був його особистим охоронцем, секретарем Держради.

2_gettyimages_578328532_44120f5f11404fc4b18567d3b4f71468_650x410_30.05.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляє КОНТРАКТИ.UA.

Держрада - це орган, відповідальний за розробку "стратегічних цілей та завдань внутрішньої та зовнішньої політики", об'єднує кремлівських та урядових чиновників з депутатами та регіональними чиновниками.

Дюміна було переведено до Кремля як помічника президента з посади губернатора Тульської області внаслідок перестановки, яку 71-річний Путін провів цього місяця після своєї інавгурації на п'ятий президентський термін.

З 1999 року він служив в особистій охороні Путіна, став одним із його найближчих охоронців, а одного разу заявив, що нібито врятував президента від ведмедя. Дюмін також входить до близького кола чиновників, які грають із Путіним у хокей.

Він був заступником начальника відділу спеціальних операцій російської військової розвідки ГРУ, який відіграв важливу роль у захопленні Путіним Криму в 2014 році. Колишній заступник міністра оборони Дюмін перебуває під міжнародними санкціями за свою роль у вторгненні Росії до України.

Державна рада відігравала здебільшого церемоніальну роль, поки Путін не зміцнив її владу, змінивши конституцію у 2020 році, дозволивши собі ще два терміни, щоб залишатися президентом до 2036 року.

Підвищення Дюміна послідувало за рішенням президента усунути з посади міністра оборони давнього союзника Сергія Шойгу. Шойгу було призначено секретарем Ради безпеки Росії, а Путін призначив колишнього першого віце-прем'єра Андрія Білоусова, економіста, міністром оборони.

Після відставки Шойгу у військовому відомстві Росії розпочалися арешти високопоставлених генералів.

Детальніше про перестановки у Кремлі читайте у матеріалі РБК-Україна "Бій на виснаження. Як Путін готується до затяжної війни та "мілітаризує" Росію".

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін призначив свого колишнього охоронця на важливу державну посаду 5.00 5 2
Політика / Росія
30.05.2024 228
Еще материалы раздела «Росія»