НОВИНИ ДНЯ: Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастішевсі новини дня
Політика
Україна
30.05.2024 264

Шольц може дозволити Україні бити по Росії – Politico

Уряд Німеччини обережно відмовляється від своїх застережень щодо дозволу Україні атакувати військові об’єкти на території Росії наданою західною зброєю.

Про це повідомляють Контракти.UA з посиланням на Politico.

Співрозмовник видання сказав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц виступає за дозвіл використання західної зброї по цілях всередині Росії, але не надав інших подробиць.

Своєю чергою у середу речник Шольца Штеффен Гебештрайт заявив журналістам, що "оборонні дії України не обмежуються власною територією, а можуть бути розширені й на територію агресора", наголосивши також, що він не може розкрити точні домовленості з Києвом щодо використання німецької зброї, оскільки вони є конфіденційними.

Гебештрайт також стверджував, що заява Шольца річної давнини, в якій він сказав, що існує «консенсус» щодо того, що Україна не використовуватиме німецьку зброю на території Росії, була «констатацією фактів», яка на той момент була правдою, але не обов'язково відноситься до майбутнього.

У вівторок канцлер Шольц заявляв, що Україна може використовувати зброю, надану Німеччиною, «в рамках міжнародного права», що дозволить бити по цілях на території Росії.

"Я вважаю дивним, - сказав Шольц журналістам, - коли деякі люди ведуть дискусії і кажуть, що їм (українцям – ред.) не дозволено захищатися і вживати заходів, які для цього підходять".

Президент Франції Еммануель Макрон, який виступав разом із канцлером ФРН, сказав: «Ми повинні дозволити українцям нейтралізувати військові об’єкти, з яких запускаються ракети, але не інші цивільні чи військові цілі».

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц може дозволити Україні бити по Росії – Politico 5.00 5 2
Політика / Україна
30.05.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»