<
НОВИНИ ДНЯ: Українські військові вперше здобули трофейний ворожий "танк-черепаху" та взяли екіпаж в полон  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвищевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.05.2024 224

Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травня

Рясні дощі та грози в Україні протримаються до кінця весни – синоптики прогнозують опади та сильний вітер для деяких регіонів України.

Fo_31.05.24

Натомість перші дні літа принесуть в Україну справжню спеку до +32° вдень. Пише apostrophe.ua. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

Вона написала, що "дощі з грозами завершать пахущий і квітучий травень", адже 31 травня, прогнозуються короткочасні опади – грозові дощі, що часом переростатимуть у зливи, та сильні пориви вітру. Зокрема такий прогноз вона залишила для мешканців заходу, півночі, Вінниччини, Житомирщини, Київщини, західних районів Черкащини.

Щодо дощів та грози на сході – там синоптикиня також прогнозує опади, проте вони будуть локальні та короткочасні. На півдні рясний дощ накриє лише Одеську область.

"На Полтавщині, у Кропивницькому з районами, Дніпропетровщині - без істотних опадів", – прогнозує Діденко.

В цей час температурні показники триматимуться на наступних позначках:

  • +26-29°, місцями до +30° – на сході та південному сході;
  • +22-26° – на решті території України.

Для Києва Діденко прогнозує +22-23° вдень: "...повітря буде прекрасно свіжим". Синоптикиня також попередила, що для мешканців столиці весна завершиться локальними опадами – це будуть грозові дощі.

Натомість вже 1 червня, за словами Наталки Діденко, "літо дебютуватиме в Україні спекою".

На вихідні – 1-2 червня – вона прогнозує від +27° до +32° вдень. Дещо прохолодніше буде на заході – +23-26° вдень.

Оценка материала:

5.00 / 2
Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
31.05.2024 224
Еще материалы раздела «Суспільство»