<
НОВИНИ ДНЯ: Українські військові вперше здобули трофейний ворожий "танк-черепаху" та взяли екіпаж в полон  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвищевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.05.2024 252

Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз

В останній день весни майже на всій території України пройдуть грозові дощі. На північному заході та в центрі країни можливі сильні пориви вітру.

01001hn9-95e7_1280x720_31.05.24

Однак незважаючи на опади, температура повітря буде високою і в деяких регіонах досягне +30 градусів. Про це повідомила синоптикиня Наталія Діденко. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

Короткочасні дощі 31 травня прогнозуються на заході, півночі, а також у Вінницькій, Житомирській, Київській, Черкаській областях. У деяких регіонах місцями можливі сильні зливи.

На сході нашої країни синоптики прогнозують локальні дощі та грози. На півдні України дощ очікується лише на Одещині.

У Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській області опадів 31 травня не передбачається. Водночас у всіх регіонах буде спекотно.

На сході та південному сході України прогнозується +26…+29 градусів, місцями стовпчики термометрів покажуть +30. На решті території України буде +22…+26 градусів.

У Києві 31 травня буде близько +22…+23 градуси. У столиці в останній день весни також очікуються локальні дощі.

За інформацією Укргідрометцентру, 31 травня в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях та в Криму буде мінлива хмарність. У цій частині країни повітря прогріється до +27 градусів.

В решті регіонів протягом дня очікуються дощі та грози. Найвища температура 31 травня буде у Харківській, Луганській та Донецькій областях. На сході України стовпчики термометрів піднімуться до +29.

У перший день літа 1 червня на південному сході буде сухо, лише на Одещині можливі короткочасні грозові дощі. В інших регіонах літо розпочнеться з опадів.

Найнижча температура у перший день літа очікується у західних регіонах – лише +21…+23 градуси. Найвищі температурні показники будуть на півдні та сході України. У цій частині країни повітря прогріється до +31 градуса.

Як повідомляв OBOZ.UA, літо 2024 року в Україні очікується теплим, але не спекотним. Середня сезонна температура, ймовірно, перевищить норму на 1-2 градуси.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
31.05.2024 252
Еще материалы раздела «Суспільство»