НОВИНИ ДНЯ: Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФвсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
31.05.2024 260

Данія дозволить застосовувати свої F-16 по цілях у Росії

Голова МЗС Данії зазначив, що можливість атакувати військові об'єкти на території агресора – це частина самооборони.

eb457c1ea4cb896b699cdcf6fd1dd094_31.05.24

Данія дозволить Україні використовувати передані винищувачі F-16 для ударів по військових цілях на території Росії. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив голова МЗС Данії Ларс Люкке Расмуссен, повідомляє "Європейська правда".

Расмуссен так відповідав на запитання, чи дозволить Данія Україні використовувати передані його державою винищувачі F-16 для ударів по об’єктах на російській території:

"Коротка відповідь – так".

Міністр зазначив, що це не якась нова позиція — вона є частиною передавання F-16 Україні.

"Коли ми обговорювали це з нашим комітетом у закордонних справах в данському парламенті, ми від самого початку чітко дали зрозуміти, що це частина самооборони, щоб було можливо також атакувати військові об'єкти на території агресора", – розповів очільник МЗС Данії.

До слова, премʼєр-міністр Бельгії Александер де Кроо напередодні заявив, що ЗСУ буде дозволено використовувати західні F-16 лише для ударів на території України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Данія дозволить застосовувати свої F-16 по цілях у Росії 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
31.05.2024 260
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»