<
НОВИНИ ДНЯ: Nvidia стала найдорожчою компанією у світі завдяки буму штучного інтелекту  Де базуватимуться передані Україні F-16: у США зробили заяву  Молочний коктейль із полуницею: три рецепти простого літнього напою  Коли Івана Купала 2024 року за новим календарем: чи змінилася дата, традиції та обряди  Нова хвиля спеки мчить до України: розжарить до +36°  Мобілізаційний вік можуть знизити: нардеп шокував заявою  Вареники з вишнею: класичний рецепт легендарної стравивсі новини дня
01.06.2024 240

Ситуація зі світлом в Україні скоро знову погіршиться: в "Укренерго" назвали причину

Ситуація в енергосистемі України незабаром знову погіршиться й можуть повернутися графіки відключень світла. Причиною є те, що в ремонт вийдуть декілька енергоблоків атомних електростанцій.

_kudritskii___foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na_4804_fbecc9a6a21f4a51657d38040b08e10f_650x410_01.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву голови правління НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, відсутність погодинних відключень електроенергії в останні дні травня - це тимчасове покращення, зумовлене виходом з ремонту двох енергоблоків атомних електростанцій.

Однак Кудрицький зазначив, що вже незабаром ситуація в енергосистемі знову погіршиться.

"Згідно з графіком, вже найближчими днями в ремонт знову вийдуть певні блоки на атомних електростанціях. І ця ситуація, яку ми маємо в останні дні, коли нам вистачає електроенергії й вдається уникати відключень, вона, на жаль, зміниться знову", - пояснив голова правління "Укренерго".

Відключення світла в Україні

Нагадаємо, з початку травня в Україні знову повернулися графіки відключень світла через дефіцит в енергосистемі.

Зокрема, причиною стало те що українські енергооб'єкти піддалися низці масованих російських ударів. В результаті було зруйновано кілька великих ТЕС та ТЕЦ.

Однак протягом останніх декілька днів ситуація змінилася - "Укренерго" не вводило графіків відключень світла. Причина - сонячна генерація та вихід з ремонту двох енергоблоків АЕС.

Нещодавно експерт у сфері енергетики розповідав РБК-Україна, що влітку відключення світла в Україні можуть бути серйозніші через спеку та ремонти.

Про можливість повернення графіків відключень світла попереджав і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ситуація зі світлом в Україні скоро знову погіршиться: в "Укренерго" назвали причину 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
01.06.2024 240
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»